Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karmikus érvényesülés

Karmikus érvényesülés

 

fb_img_1457907948546.jpg


Leszületésünkkel a lélek által elõzetesen meghatározott feladatok elvégzését vállaljuk, s ehhez választjuk meg az ún. kezdeti feltételeket. Ilyen kezdeti feltételnek tekintjük azt, hogy mikor és hova születünk le, kik legyenek a szüleink és milyen legyen a nemünk. A lélek tökéletes ismeretében van az egész életre vonatkozó feladattal, ennek alapján egyfajta élettervet állít fel, a lehetõ legoptimálisabb módon megválasztva a kezdeti feltételeket. Életünk folyamán az ezzel való minden elégedetlenség (pl. miért nem születtünk más országba, vagy más szülõkhöz, esetleg miért nem születtünk más nemûnek stb.) egyrészt teljesen értelmetlen, hiszen ezek többnyire megváltoztathatatlan dolgok, másfelõl indokolatlan is, hiszen földi körülmények között tudásunk és ismereteink messze alul maradnak azon a szinten, ahol tudhatnánk, hogy számunkra mi lett volna jobb és mi nem. Ha elfogadjuk a földi pályára állító kezdeti feltételeket, továbbá az ebbõl fakadó karmikus funkcióinkat, akkor életfeladataink teljesítéséhez a legszükségesebbeket már meg is tettük. Ez általában azonban nem megy ilyen egyszerûen, fõként azért, mert az élet földi megközelítésben nem másról szól, mint az érvényesülésrõl. Ebben az érvényesülési kényszerben gyakran esünk szereptévesztésbe és kerülünk vakvágányra. Ilyenkor jobb esetben - tapasztalataink alapján - belátjuk, hogy változtatásra van szükség, át kell értékelnünk önmagunkat, az életünket. Rosszabb esetben csak magunkat emésztjük, illetve másokat és a külvilágot okoljuk mindaddig, amíg ebbe bele nem betegszünk. A betegség aztán elõbb-utóbb úgy is oda vezet, amit jobb esetben rögtön megtettünk volna, azaz ez elõbb említett átértékeléséhez. [Érvényesülési paletta]
Az életnehézségeink java részét annak tudhatjuk be, hogy a nemi hovatartozásunkat tévesen értelmezzük, lekezeljük, bagatellizáljuk és nem tekintjük azt az élet minden területén meghatározónak. Pedig emberi lézetésünk neme az egyik legfontosabb karmikus funkció, karmikus fõfunkció. Az ún. érvényesülési palettán széles a mozgástér a férfi és a nõ számára egyaránt, s az egyes mezõket éles határvonal nem választja el egymástól. Ezen a palettán saját kiinduló pontja van a férfinak és saját a nõnek, s az érvényesülés módjától (technikájától), valamint az érvényesülési dominanciától függõen e kiinduló pontoktól különbözõ irányú elmozdulások lehetségesek. Lássuk, hogy hogyan is "mûködik" ez a paletta. 
 Vízszintes tengely 

paletta.gif

A paletta vízszintes tengelye az érvényesülés módjának függvényében változik. Az élet - tudatosan vagy tudat alatt - többek között arról szól, hogy valamilyen formában hasznossá, szükségessé kívánjuk tenni magunkat. Képtelenség ugyanis úgy élni, hogy haszontalannak, fölöslegesnek érezzük magunkat. Ezért ennek érdekében különbözõ "áldozatokat" hozunk: tanulunk, dolgozunk, eddzük magunkat, alkotunk, sportolunk stb. Ezen a tengelyen jobbra haladva az érvényesülésnek az a módja erõsödik, ahol a tudás és a szellemi teljesítmény az elsõdleges, míg balra haladva a külsõ megjelenés és fizikai teljesítmény a meghatározó. 
 Függõleges tengely 
A paletta függõleges tengelye az érvényesülési dominancia függvényében változik. Az élet nem szóló produkció, másokkal együtt kell élnünk, tanulnunk, dolgoznunk, azaz érvényesülnünk. Ezen érvényesülési folyamatban résztvevõ emberek a legkülönbözõbb függõségi viszonyban vannak, ez még egy párkapcsolatban is így van. A függõleges tengelyen felfelé haladva az érvényesülésnek a domináns jellege erõsödik, ahol fölérendeltség lesz meghatározó más emberek viszonylatában, míg lefelé haladva a domináns jelleg csökken és az alárendeltség lesz meghatározó. 
 Férfi mezõ 
Az érvényesülési paletta vízszintes és függõleges tengelyei által négy részre osztott mezõk közül a jobb felsõ alkotja a férfit. Ennek középpontjából kiindulva a vízszintes tengelyen jobbra a tudós típus felé, balra pedig a chipendale típus felé haladunk. Teljesen világos, hogy egy tudós nem a külsejével, egy chipendale fiú pedig nem a magas tudományos felkészültségével igyekszik érvényesülni az életben. E mezõ közepébõl felfelé a mindenkin uralkodni vágyózsarnok típus irányában, lefelé pedig a mindenkinek szolgájaként élõ szervilis típus, papucsférfipartner típus irányában haladunk. Nem kell különösebben magyaráznunk az egyes típusok kombinációit sem, mint pl. zsarnok-tudós vagy papucs-chipendale stb. 
 Nõi mezõ 
Az érvényesülési paletta vízszintes és függõleges tengelyei által négy részre osztott mezõk közül a bal alsó alkotja a nõit. Ennek középpontjából kiindulva a vízszintes tengelyen jobbra amenedzsernõ típus felé, balra pedig a plázacica típus felé haladunk. Teljesen világos, hogy egy menedzsernõ az eszével és mûveltségével, míg egy plázacica alapvetõen a külsejével igyekszik érvényesülni az életben. E mezõ közepébõl felfelé az alárendeltséget el nem ismerõfeminista típus irányában, lefelé pedig a mindenkit kiszolgáló szajha típus irányában haladunk. Ez esetben is elég jól értelmezhetõk a kombinált típusok, mint például a feminista-menedzsernõvagy a szajha-plázacica.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Facebook

Elérhetőség

Nomiel

7.ker.

06705866561

nomielk3@gmail.com

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 31341
30 nap: 256
24 óra: 4